Dagens låt


Jag är en idiot.

Vem, förutom jag, kommer på iden att gå i skogen när det är snö över knäna på en? Jag och Michan gick tipspromenaden för Hestrafors. Hon vann TVÅ gånger på bingon, faast jag fick den ena vinsten så det var bra. Där mötte jag två av mina mostrar. Sen tog vi lotter och jag vann 2/4 gånger, det blev 105 spänn sammanlagt, med tanke på att jag hade med mig 10 kr som morsan gett mig var det bra. Jag tjänade alltså 115 idag eftersom det blev en tia över. Eftersom pappa inte svarade i telefonen gick vi hem, strax efter vi gått åt olika håll fick jag den strålande iden. Mina byxor var rätt blöta. När jag äntligen kom hem bytte jag till andra byxor och sen tittade jag på ett program om filmtrick på Discovery Science.
Fick en skjorta av mamma förut, blå, grå, beige.
Hoppade från ett hustak igår, bild kommer kanske upp. Fick i alla fall färgat papper och en konstig bh.

Dagens låt


Simsaga del 2 - Inträdet

Rachel, Plague och Mikael går långsamt in på gården som står i sensommarens prakt. Till och med Plague verkade lätt oroad, inget gott tecken. Archel har förklarat reglerna för dem. Fem deltagare, en vinnare, 4 nygrävda gravar.
Emma står redan och tittar upp mot fönstren med dem färgade glasen. Hon gillar inte stället, inte det minsta. Till och med häckarna är skrämmande.
Väl inne springer Plague direkt till köket för att servera skinkmackor. Umh, han är inte ens hungrig? o.o'
Sen ställer han sig och fnittrar åt ingenting.
Sen börjar Mikael beskriva hur man steker ägg, Plague är måttligt intresserad.
Någon(Den som ska strypas och kastas till 50-talet!) har släppt in ett par grannar. Bra att prata kyssar med mister Vimes när din man är ett par meter bort kvinna...
Vi(Jag och Archel.) finner Emma och Ann(Natahlies namn, my bad.) beundrande varandra i dubbelsovrummet.
Efter att de blivit upptäckta går Emma värdigt ner till vardagsrummet och börjar klinka på pianot. Det låter faktiskt inte så illa, fast hon har ju faktiskt tränat sen hon var sju år...
Självfallet så vill alla andra lyssna på grammofonen och dansa löjligt så Emma går upp till andra våningen för att tvätta sitt hår. Ni får se vad som händer i nästa avsnitt...

Böcker jag läser






Samt Abela, en bok vars bild jag inte hittar.

Fatta eld är fortsättingen på Hungerspelen, en bok vars recension snart dyker upp.
Levande musik är, som det står, en roma om skivvärlden. Imp(människa), Cliff(troll) och Glud(dvärg) bildar ett pand efter att Imp hittat en mysiskt gittar... Tillsammans får de i princip världen(Ridcullys värld) att gå under.
Playing with fire hittade jag inte framsidan på svenska till, en lek med elden heter den i alla fall. Fristående fortsättning på en bok vars namn jag inte riktigt vet. Jag tror att den bara heter Skulduggery Pleasant i alla fall. Boken handlar om ett välklätt, smidigt skelett som är agent/elementmagiker och hans lärling.


Skola & späckhuggare

Är i skolan, har egentligen gympa men får surfa istället.
På fredagar brukar vi ha två i klassen som ska prata om en nyhet de valt att ta upp. Idag skulle Rasmus och Kevin ha haft men eftersom Kevin är frånvarande(vilket han ofta är väldigt lägligt) så är det bara Rasse. Ha pratade om tränaren som dödats av en späckhuggare på Sea world park i Florida i onsdag.

Kvinnan hade stått och förklarat för publiken före en show vad som skulle hända. När hon klappade späckhuggaren på huvudet hög den tag i henne och drog ner henne i vattnet. (Ett vittne påstår även att späckhuggaren hoppade upp och hög tag i henne.) Späckhuggaren dränkte kvinnan samtidigt som den bet henne. De har tidigare tagit livet av två personer till, en ung skötare och en korkad man som smugit sig in efter stängning för att simma med späckhuggarna. Borås tidning påstår att späckhuggare eventuellt trodde det var en lek.

Vad tycker ni? Själv tycker jag dem ska avliva fanskapet. Och nej, jag hatar inte djur, jag är emot mördare.

Ska ha elevens val(antagligen fortsättingen på vår förra diskussion) och sen lunch, sen klassråd. Går bara till två idag, som tur är.

Se DN's hemsida för mer info: http://www.dn.se/nyheter/varlden/spackhuggare-dodade-sin-tranare-1.1051557


Min katt!

Bild på min söta hankatt Sixten. :3

Planer

Dåligt uppdaterat, igen! Ska till Universeum imorgon i alla fall, ska bli kul. Ska nog på annat med när vi ändå är i Göteborg. Fick biljetter till Universeum när jag var på fokusgrupp förra året. Ska på läger i helgen och träffa Sigrid, Elin och Ellen. Har inte hört av Elin på hur länge som helst. Ska bli roligt att träffa henne igen. Och så ska ju våran favoritledare Johan vara där, han är cool. Har även bokat ett läger i april. En workshop med bl.a. afrikansk dans, spa och movie-making. Själv har jag valt överlevnadskurs, det står inte vad man ska överleva men jag antar att det är skogen. Kan vara bra och veta när man bor mitt i den. Annat som är bra att veta:
  • Ät inte röda svampar.
  • Följ inte viltstigar om du inte hör vatten.
  • Följ inte efter nakna män med fioler.
  • Eller kvinnor med hål i ryggen eller rävsvans.
  • Spring när du ser en älg.
  • Ha mobilen med och leta teckning.
Dagens låt:


Karaktärerna

Tävlande 1 & två
Till vänster, Rachel(Har inte med Archel att göra, olyckligt sammanträffande bara.) Roth, magiker och boknörd.
Till höger, Plague. En mentalpatient som...ni vill inte veta.
Mikael Carlsson, blivande doktor och extremt ofrivillig deltagare (Jag är Simsalabim, deras bestämmande gud. Allt är mitt fel.). "Jag är här för att vinna" är Mikaels kommentar. (Antingen är han nedladdad eller så har jag gjort honom i Body shop, omöjligt att avgöra.)
Emma Lundgren (Min bästis, som kommer döda mig om hon får reda på det här...). Inte helt och hållet Emma dock, min har inga fräknar och sminkar sig inte så starkt, dessutom är hon inte vuxen. Emma är omtänksam och även hon fullständigt ofrivillig.
Nathalie, en kreativ, blyg tjej som inte har en aning om vad hon gör här. Hon pluggar och jobbar i en goth-butik vanligen.

En simssaga

Välkommen till The prison. Ett fängelse med klass. Rättar sagt, 4 frysar, 6 simmar, den sista överlevande vinner. Det är en tävling på liv och död. Vinnaren få huset och ett bättre liv, med vår kära programledare förstås.
Huset har 5 sängar varav en dubbelsäng, 3-4 badrum varav ett inte fungerar. Ett kök.
"Mitt namn är Archel Brown och jag är programledare här på The Prison! Det är jag som anordnar situationer, ringer liemannen och får bo kvar med vinnaren. Den här serien handlar inte så mycket om mig utan om alla andra."


Blev kort, kommer snart mer.

So long & thanks for all the fish!

Spola till 1:25 ungefär...



Human...

"It's not easy being human, but it's all we can do."

Today

Vart förkyld förra veckan men nyser fortfarande som en tok... Spela sims i runt 6 timmar igår, nördigt, vet. Idag har jag gjort en lyckad akvarellmålning som min farfar ska få imorgon. Blomvas med ett par blommor om någon undrar.
Har faktiskt hittat en till person som är intresserad av Teen Titans.
Har upptäckt bandet Poets of the fallnyligen...


Utdrag - The rage

Min egen historia, under produktion...

Mitt namn är Evelin Torh, fast mina nuvarande vänner kallar mig ”Rage”. Jag har alltid varit lite annorlunda, min ”gåva” var bara ett steg närmare fullständig förändring.

Jag bodde med mina föräldrar och min tvillingsyster på en fårfarm i delstaten Wyoming, den delstat med näst minst antal invånare i USA, strax före Alaska. Jag hade tre mil till skolan, men nog om det nu. Jag ska väl börja berätta om det intressanta med mitt liv.

 

När jag var 13 år var jag ute med fåren och Avaline, min fårhund, lite för nära ett av stupen. När jag satt där kände jag plötsligt hur marken började rasa under mig. Far hade lärt mig att man skulle dö smärtsamt om man höll sig kvar vid klippväggen så jag kastade mig ut i luften. Det var ingen vits att skrika, jag bara slöt mina ögon och hoppades allt var en dröm.

Plötsligt kände jag en febervarm hand slutas runt min och fallet slutade. Jag vände upp min blick och var då helt säker på att jag antigen drömde eller dött. Varelsen ovanför måste varit en dödsängel, hon var så vacker. Stora, korpsvarta vingar höll henne uppe i luften och hår i samma färg ramade in ett blekt ansikte med svarta ögon. Hon flög upp till klippan och landade en bit in på den där hon släppte min hand. Benen vek sig under mig och jag föll ner på knä. Hon var klädd i mörka jeans och långärmad, svart tröja med något som liknade en läderkorsett och kraftiga kängor. Vid ett bälte i midjan satt ett väldigt stort svärd.

”Är...är jag död...?” stammade jag fram till henne.

 

”Nej, då hade jag inte gjort mig besväret att rädda dig” svarade hon med en axelryckning. Då undrade jag om hon var helt frisk, med tiden lärde jag mig att det är så hon fungerar.

”Tack” sa jag lågt. Hon lyfte från marken igen med ett snett leende och jag följde henne med blicken tills hon försvann helt.

 

Vid middagen den kvällen förkunnade min kära mor att hon skulle ta med min syster till New york och shoppa. Jag frågade inte ens varför jag inte fick följa med, mor hade alltid föredragit Evelyn, min syster, mycket mer än mig. Kanske för att hon var vackrare och modellik, eller för att hon inte hade en obotlig ögonsjukdom. Mina ögon har alltid varit röda, de har ingen färg utan man ser blodkärlen. Och pupillen då. Föddes så, kommer dö så, om jag inte petar ut ögonen.

Detta skulle ske dagen där på. Jag och min mycket tystlåtne far skulle sköta gården ensamma i en vecka, inte för att dem två andra brukade göra så mycket. Det är ett hårt jobb att vara fårfarmare, klippa, valla, mata och så vidare.

Samma kväll satt jag på taket och tittade på stjärnorna, jag borde inte varit uppe på taket eller vaken för den delen men ingen brydde sig ju. Jag tänkte på den unga kvinnan från tidigare. Vem var hon? Vad var hon? Den typen av frågor snurrade runt i mitt huvud.



RSS 2.0